Jumaat, 28 November 2014

Fasa Paling Berat

Alhamdulillah segala puji buatMu ya Allah, Engkau maha penyayang, maha kasih pada hamba-hambaMu..terlalu banyak nikmatMu yang Engkau beri walaupun kami selalu melupakanMu..

Alhamdulillah Aneesah baru selesai menjalani rawatan kimo fasa yang ke-enam, fasa yang paling berat di antara semua fasa-fasa kimo..kimonya berlangsung setiap hari selama 2 bulan..Alhamdulillah Engkau beri kekuatan buat kami disaat kami kadangkala rasa begitu lemah dan lelah untuk berulang alik ke hospital namun demi berusaha untuk mencari kesembuhan buat anak kami, kami gagahi jua.

Alhamdulillah Ya Allah Engkau beri kekuatan juga buat anak kami Aneesah untuk terus kuat melawan penyakitnya dan terus sabar melalui rawatan-rawatan yang tidak pernah berhenti. MasyaAllah kekuatan dan ketabahan anak kecil ini yang membantu menguatkan lagi kami Ummi Abi.

Ya Allah kami redha atas ujian ini dan yang kami harapkan hanyalah keredhaanMu jua ke atas kami..moga2 kami benar-benar ikhlas ketika kami menjaga anak kami yang sakit ini..maka pandanglah kami dengan rahmat dan kasih sayangMu ya Rabb..berilah kami balasan syurga disana nanti..Aameen